همشهری آنلاین: کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای را در باره حقوق بشر در ایران به رای گذاشت که نتوانست موافقت ۹۸ رای کشورهای عضو را به خود اختصاص دهد.

حقوق بشر در ايران نظر كشورها

به گزارش ایرنا، این کمیته عصر پنج‌شنبه، ۲۴ آبان، به وقت محلی درباره پیش نویس قطعنامه کانادا که هرساله علیه جمهوری اسلامی ایران با موضوع حقوق بشری مطرح می‌شود رای گیری کرد.

در این رای گیری، ۸۵ عضو رای مثبت، ۳۰ عضو رای منفی و ۶۸ عضو هم رای ممتنع دادند.

بشار الجعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد در مخالفت با این پیش نویس گفت: ما مخالف سیاسی کردن موضوعات حقوق بشری هستیم و قطعنامه‌هایی را همچون این قطعنامه که مبتنی بر استانداردهای دوگانه است، رد می‌کنیم.

وی خروج آمریکا از برجام را عامل بی ثباتی، ناامنی و ناقض حقوق اساسی مردم دانست و افزود قطعنامه‌هایی که با اهداف سیاسی، کشورهای دیگر را هدف قرار می‌دهند، مغایر منشور سازمان ملل متحد است.
نماینده سوریه در سازمان ملل پیش‌نویس قطعنامه کانادا علیه ایران را تلاش برای سیاسی کردن فرایند حقوق بشر دانست و با آن مخالفت کرد.

نماینده فدراسیون روسیه هم در مخالفت با این پیش‌نویس گفت این قطعنامه دفاع از حقوق بشر نیست و بر این باوریم که این قطعنامه‌ها هیچ گاه مساله حقوق بشر را ارتقا نمی‌دهد.

کره شمالی هم در مخالفت با این قطعنامه صحبت کرد و با هرگونه طرح موضوع کشور خاص در این باره نظر منفی داد.

نماینده ونزوئلا پیش از این رای گیری از مخالفت خود با این پیش‌نویس خبر داد و گفت ونزوئلا با اختصاصی کردن مساله حقوق بشر و صدور قطعنامه علیه یک کشور مخالف است.

نماینده پاکستان هم بهبود و ارتقای حقوق بشر را تنها در سایه احترام به یکدیگر و گفت‌وگو میسر دانست و اظهار کرد انتخابات دمکراتیک سال گذشته ریاست جمهوری ایران نشان داد که این کشور در مسیر دمکراسی حرکت می‌کند.

نماینده برزیل از شرایط حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد اما گفت که همچون سال گذشته به این پیش نویس رای ممتنع خواهد داد.

اما در این میان عبدالله المعلمی نماینده عربستان، کشور ناقض حقوق بشر و حامی اصلی تروریسم در جهان، در موافقت با این پیش‌نویس صحبت کرد و مدعی شد مردم ایران تحت رنج قرار دارند. وی که تازه‌ترین جنایت سیستماتیک رژیم سعودی هنوز در صدر اخبار رسانه‌ها است، ایران به نادیده گرفتن حقوق اقلیت‌های مذهبی به خصوص سنی‌ها و اعراب اهواز متهم کرد.

نماینده رژیم سعودی که به اعتراف رئیس جمهوری فعلی آمریکا جزو تامین کنندگان اصلی تروریسم است و تفکر وهابیت مهم ترین عامل ترویج خشونت و افراط گری شناخته می‌شود، ایران را به دلیل مجازات تروریست‌هایی که منجر به کشته و زخمی شدن شهروندان بی‌گناه اهواز در عملیاتی که شورای امنیت هم تروریستی بودن آن را تایید کرده است، ناقض حقوق بشر دانست. المعلمی همچنین در جملاتی مضحک، حقیقت را برای ایران ترسناک دانست و گفت ایران نمی‌تواند با آن روبرو شود.

از دیگر افرادی که پیش از رای گیری سخن گفتند نماینده بلاروس بود که گفت سازمان ملل برای مساله حقوق بشر، مکانیسم مشخصی دارد و نباید مسایل کشورها را به صورت ویژه درآورد. وی افزود: شورای حقوق بشر بهترین مسیر برای یافتن راه حل موضوعات حقوق بشری است و از این رو با این قطعنامه مخالف هستیم.

نماینده مکزیک هم در اظهاراتی میانه سعی کرد نگرانی‌های خود را درباره مسایل حقوق بشری نشان دهد اما گفت همچون سال گذشته به این قطعنامه رای ممتنع خواهند داد.

نماینده کوبا هم با این قطعنامه مخالفت کرد و گفت: معتقدیم مساله ایران کاملا سیاسی است. طرح این پیش‌نویس نشان دهنده سیاسی کاری و استانداردهای دوگانه در موضوع حقوق بشر است.

این پیش نویس باید در مجمع عمومی سازمان ملل متحد هم مطرح شود که در صورت اختصاص رای اکثریت به صورت قطعنامه ثبت خواهد شد.

قطعنامه‌های مجمع عمومی الزام آور نیست اما پرونده حقوق بشری ایران را مفتوح نگهداشته و دبیرکل سازمان ملل متحد باید درباره پیشرفت‌های حاصل شده در این باره، به هفتاد و چهارمین مجمع عمومی و همچنین گزارش موقتی به چهلمین نشست شورای حقوق بشر ارائه دهد.

کد خبر 422759

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجامع‌ جهانی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha